Odlingslådor - check

Nu är lådorna färdiga, nästan. Det saknas överliggare och vi har inte hunnit med att plasta in dom färdigt. 
 
Vi konstaterade i går kväll att det inte alls är dom lådorna vi skissade och hade tänkt bygga. Men att det blev väldigt bra i alla fall. Nu återstår dilemmat att fylla lådorna och sedan kanske plantera lite också. 
 
Att göra en bra jordblandning verkar vara en riktig djungel, och det finns massvis av fakta och sanningar att läsa på nätet. Vi ska i alla fall grunda med organiskt material (löv, halm, kvist, hästskit). Sen får vi se hur mycket jord som behövs. Säckjord är tacksamt då det ska vara fritt från frön/rötter/sniglar. Men är också mycket dyrare än att köpa matjord man hämtar i t.ex. släpvagnen. Vi får se hur det blir. 
 
Jo då, jag drog också i en skruv eller två.
 
A grävde alltså ur vårt tidigare land. Det har legat i träda i två år, täckt med tidningspapper och duk, förhoppningsvis har vi fått bort allt rotogräs. Sen lade vi markduk, på med grus och kantstenar. Mer grus. Sen byggde vi lådorna. Lade ut stenarna i gångarna och slutligen på med mer grus. Inne lådorna kommer ett till lager markduk, och sen plastar vi in sidorna med byggplast. Detta då vi valt att använda tryckinpregnerat virke.
Nästa projekt hemma är staketet. Vi väntar tålmodigt på att vår arbetsledare ska komma hem från Cypern och sen sätter vi igång.