Hipp hurra!

I dag har vi ettårskalas i huset! Det är ett år sedan vi skrev på de sista papperna och fick nycklarna. Först åkte vi dit och kollade in läget. Jag kommer ihåg ångesten när vi gick in. Skitigt och fruktansvärt mycket att göra. Dessutom höll vägarbetarna på att gräva upp halva uppfarten för att dra in fjärrvärmen. Ett smärre känslokaos. Vad hade vi gett oss in på? Ångraknapp?

Vi hade lite drygt en månad på oss innan inflytt och ett väldigt tight schema på vad som skulle göras, kväll för kväll och helg för helg. Tidsoptimisten hos oss var rätt säker på att det skulle gå, realisten lite mer tveksam.
Efter den första titten lämnade vi dottern hos mormor och började riva sovrummet. Sen levde vi i renovering i över en månads tid, främst sambon som varje kväll efter jobbet åkte dit och jobbade. På vardagarna tog jag mest hand om dottern och roddade själva flytten, varje helg hade vi barnvakt och jobbade båda två.
Vi fick ovärderlig hjälp av vår familj och våra vänner, med handräckning, renovering och barnvakt. Utan er hade det aldrig gått! Men det gick, och dessutom blev vi klara lite före schemat.

Vi har en oerhört smidig flyttrörelse när vi sätter igång och på en förmiddag var allt flyttat och mer eller mindre uppackat. Kanske beror på att vår närmaste familj består av 14 vuxna ;-)
Vi kände på en gång att vi skulle trivas. Det blev "hemma" omedelbart.

Jag är jätteglad att vi skapade den här bloggen i starten. Det är kul att kunna gå tillbaka och minnas. Man blir snabbt hemmablind och glömmer allt vi har hunnit med. På ett år har vi med hjälp av familj och byggare faktiskt hunnit allt detta:

Dragit in fjärrvärme
Nya ytskikt i tre sovrum, vardagsrum och hall
Bytt innerdörrar uppe
Satt in en ny garderob i sovrummet
Lackat om alla garderobsdörrar
Ny elcentral med jordfelsbrytare
Målat om gästtoaletten och bytt handfat m.m. där
Målat om stora delar av tvättstugan och bytt tvättmaskin och torktumlare
Grävt upp ett ex antal buskar samt trädgårdsdammen och sått gräs
Byggt en trall på baksidan av huset
Bytt taket
Bytt och målat om panelen
Målat om garaget och grunden
Lagt ny stengång till baksidan
Renoverat trappen
Målat taket i gillestugan

Ändå tänker man hela tiden på nästa projekt och framåt, drömmer om allt man vill göra. Men med detta i bagaget är vi vara ganska nöjda. Det finns en lång önskelista med allt vi vill göra men det får vi ta eftersom när vi kan och framförallt har råd.
Att flytta till hus var ett bra beslut, vi vill båda leva med att hela tiden ha små projekt att planera och ta tag i, så att bo i ett renoveringsobjekt passar oss ypperligt.

Ett axplock av bilder ur arkivet: